Hem > Bilkörning > En öde stad med konstig trafik

En öde stad med konstig trafik

februari 22nd, 2009

Har varit rätt seg under söndagen – det mest produktiva jag har gjort hittills är att åka iväg till ett köpcentrum för att kolla efter skor och äta lunch. Nu fick jag lunch där, men några skor hittade jag inte. Egentligen inget som förvånade mig men jag har numera brist på skor, så det kändes värt ett försök.

Jag tänkte att jag skulle testa ett nytt köpcentrum så jag kollade runt lite och hittade ett och matade in ett i min GPS. Direkt jag kom ut så kände jag att trafiken var väldigt lugn och snart såg jag även att nästan allt var stängt och när det är stängt här så är ju jalusierna neddragna och allt bortplockat från gatorna. Det kändes verkligen öde!
Det var först när jag kom köpcentrumet som det var gott om folk. Så informationen jag har fått att trafiken ska vara lugnare under karnevalen verkar stämma!

Två intressanta saker hittade jag i dagens trafik…

  1. På vägen hem så försökte jag följa skyltningen mot São Bernardo do Campo, verkligen smart att de skriver olika text för samma sak på skyltarna… eller vad sägs om
    • São Bernardo do Campo, är ju enkelt att förstå var man hamnar
    • SBC – okej om man är lite snabbtänkt
    • S.B.C. – på nästa… okej, men knappast konsekvent
    • S Bernardo – för lite omväxling?
    • SBdC – man undrar ju över om de någonsin har hört talas om standardisering??
  2. Vänstertrafik
    • I vad som såg ut som en helt vanlig Y-korsning där jag skulle ta höger så var jag rätt glad över att det blev rött för mig… Då hann jag nämligen se skylten som förklarade att det var vänstertrafik på den vägen jag skulle svänga in på. Hade lite svårt att tro på det, men jag följde med de andra bilarna. Kändes konstigt men det gick bra.
Kommentarer är avstängda.