Hem > Åsas besök, Museum, Turism > Lite mer kulturell

Lite mer kulturell

november 23rd, 2008

Vädret var inte riktigt upplagt för bad igår så vi bestämde oss för att ta en museumdag.

Efter att ha konsulterat Lonely Planet så var planen att ta det Moderna museumet här, MAM och det historiska museumet. Som vanligt är det inte lätt att köra bil i de här stora städerna trots att vi har GPS så bara att ta sig några kvarter bort och korsa en motorväg kan vara en riktig utmaning, speciellt när skyltarna och GPSen inte är eniga… så efter att ha kört hit och dit några gånger medan vi hade museumet inom synhåll så hittade vi tillslut in.

Ett bra museum, tror det här var mitt tredje konstmuseum här nere så det finns många och med bra standard. Det mest kända som vi såg var tavlan av Che Guevara som är reproducerad i massor… men om vi såg originalet eller inte måste jag kolla upp när jag har mer tid att sitta och surfa.

Nästa museum skulle bli det historiska, men när vi väl hittade dit så var det klurigt att få en parkeringsplats… så vi gav upp och åkte och parkerade i centrum och gick omkring och efter några kvarter så hade vi hittat nästa konstutställning – den här gången i Banco do Brasils byggnad.

Kommentarer är avstängda.