Hem > Bilkörning > Trafikproblem

Trafikproblem

oktober 8th, 2008

Äntligen, jag har hittat ett gemensamt problem för Brasilien och Sverige där båda kulturerna har kommit fram till en lösning som är förkastlig. Jag tänker såklart på farthinder, nu kan ni ju tycka att det är bara för att killen har bil numera som jag tänker på farthinder – men där har ni fel, jag har irriterat mig på dessa även i Sverige.

Anledningen är att det inte är konstruerade så att man kan passera hindrena i den tillåtna hastigheten utan måste sakta ner ännu mera… galet. Men varför just idag då… Jo, jag har ett sådant hinder utanför mitt hus – det är 40km/h som gäller här utanför, men det finns såklart ett farthinder också här – som kan tas i max 20km/h. Strax bakom hindret idag så står det en bil, som har fått sin bakaxel hastigt omplacerad, lite snett på vänster bromsskiva med ett långt glänsande spår i asfalten.

Nu sitter jag ju bara och gissar att killen som körde bilen körde för fort över hindret och av smällen så lossnade bakaxeln. Det kan ju vara en annan orsak, vad vet jag.

Det jag tänker på är att om tanken är att tvinga folk att köra i knappa 20km/h på gatorna – sätt ut det då som maxhastighet. Jag tycker att om man håller sig inom de tillåtna hastigheterna så ska vägen vara sådan att man ska kunna hålla den hastigheten. Som det är nu så får man sitta och spana efter dessa hinder direkt man lämnar de större vägarna.

En sak som faktiskt är värre än i Sverige – alla farthinder är inte som bulor på vägen, här har de även gjort diken tvärs över vägen… väldigt lätta att se i mörkret.

Categories: Bilkörning Taggar: , , ,
  1. oktober 9th, 2008 i 08:28 | #1

    Men vad gnällig du är, 20 km/h ÄR ju inom hastigheten om gränsen är på 40 😉

  2. oktober 9th, 2008 i 09:16 | #2

    Det är lättare att vara gnällig…

  3. Dick
    oktober 12th, 2008 i 04:09 | #3

    Ha ha, du borde läsa på om de svenska farhindren, de kan passeras i alla hastigheter mellan 0-70, bland annat ett krav för utryckningsfordon. Det bara känns lite olika dramatiskt i olika hastigheter….

  4. oktober 12th, 2008 i 10:07 | #4

    Dick: Det låter ju perfekt – här kommer ju min bilovana fram rätt tydligt… Min erfarenhet av svenska farthinder är mest upplevd på cykel och då blir många passager för dramatiska 😉

Kommentarer är avstängda.