Hem > Buenos Aires 2009w15, Ekonomi, Flyg, Hotell, Internet, Resa > Landat i Buenos Aires

Landat i Buenos Aires

april 5th, 2009

Så var jag här – känns lite konstigt. Det var ju liksom hem jag skulle… inte ännu längre bort. Det var känslan när jag var på flygplatsen i São Paulo – därifrån har jag ju bara flugit hem, men inte idag.

Flygningen gick bra fick byta plats för att ett bord var trasigt i den raden jag satt – men det var bara till det bättre så det var okej. Det enda jag saknade var ett bra huvudstöd så det var bekvämare att sova. För sova var det jag helst ville göra.

Väl på flygplatsen så blev det väl lite struligare… att få tag på pengar var en liten utmaning – alla ”bankomater” tog inte visa/mastercard och när jag väl hittade en som gjorde det så var det schysst ASCII-grafik på skärmen och en tangentsats som skulle få vilken paranoid svensk som helst att börja fundera på skimming.

Beställde taxi till hotellet av någon taxitjänst på flygplatsen – de ville så klart ha betalning i kontanter, jag betalade i euro – inte för att göra en bra affär utan för att bli av de mynten jag har släpat med mig på hela den här resan än så länge. Taxiresan in mot staden var faktiskt rätt sansad – trodde nog att de skulle köra värre. Dock kedjerökte chauffören och ville gärna bjuda på en cigarett, tur i oturen så hade han i alla fall gott om rutor nere så draget var bra. Sen hade han en speciell taktik för att slippa betala vägavgifter genom att smita igenom bommarna med bilen framför. Så varje gång vi åkte igenom så ringde det i någon slags klocka – men han verkade komma undan i alla fall.

Hotellet – sitter på rummet nu, helt okej rum – fräscht, lagom stort, för kort säng – men bred så diagonalen blir nog lagom för mig och sen så ingår det internetuppkoppling så jag kan blogga fritt 🙂 Däremot så skulle jag betala rummet här – det brukar ju vara okej… men vis efter en viss Berlinincident så är jag lite skeptisk.

Vad var det då som hände i Berlin?

Jo, vi bokade hotell via hotels.com och betalade i förväg – kommer ner till Berlin, de hittar inte vår bokning men ger oss tillslut ett rum. Säger att vi inte behöver betala rummet, men väl hemma i Sverige så drar hotellet pengar. Så vi har betalat dubbelt och jag måste i månader ha en dialog med hotels.com och hotellet innan det har rett ut sig.

Därför är jag lite skeptiskt till att hotellet vill ha betalt – nu har jag dock inte betalat hotels.com något än – så det kanske är okej. I vilket fall som helst har jag nu kontaktat hotels.com för att få de att verifiera att de inte tänkte dra några pengar från mig…

  1. april 5th, 2009 i 21:01 | #1

    Blev lite imponerad av hastigheten här – http://www.bredbandskollen.se/ säger att jag har 1,85Mbit/s mot mätservern i Stockholm. Känns som rena lyxen jämfört med lägenheten i São Bernardo do Campo… Kommer ju bli fartblind när jag kommer hem till 100Mbit/s 😉

  2. Tommy
    april 6th, 2009 i 13:05 | #2

    I-landsproblem 😉
    Men snabbt Internet börjar bli standard i ens liv, och stressen ökar snabbt när det strular lite …

Kommentarer är avstängda.