God Pizza

mars 19th, 2009

Var ute och åt idag på ett för oss nytt ställe – en restaurang längs med Rua das Figueiras. Var väldigt trevligt, god pizza, livemusik och nästan fullt. Pizzan var faktiskt riktigt god, mycket bättre än de andra jag har provat här i Brasilien.

Men nog om Pizzan – hade lite utmaningar med personalen också…

När vi hade beställt maten, vilket vi gjorde av en servitör som inte kunde ett ord engelska så kom ägaren förbi och frågade hur det var. När han märkte att vi var utlänningar gled han iväg och bad en annan servitör komma till vårat bord. Han sa att han pratade engelska, vilket han gjorde – men väldigt lite, han hade till och med svårt att förstå när jag sa att vi redan har beställt av en annan servitör. Vi fick strula lite till med de som försökte hjälpa oss… det är ju bra att de är hjälpsamma – men vi hade ju redan beställt… Kommunikationen funkade bäst med han som bara snackade portugisiska, vilket de andra tillslut verkade förstå och lämnade oss ifred.

Jag tror att det är lite prestige att säga att man kan prata engelska och ta hand om de utländska kunderna – för han hade lite svårt att släppa oss trots att vi redan hade beställt.

  1. Åsa
    mars 22nd, 2009 i 16:50 | #1

    Ska du inte kunna ta det enbart på portugisiska nu? 😉

  2. mars 22nd, 2009 i 17:20 | #2

    Jo, skulle väl ha pratat med den ”engelskspråkige” på portugisiska också… hade nog gått bättre det också. Fastnade nog lite i tanken att han sa att han kunde prata engelska. Jag kan ju bättre portugisiska än vad han kunde engelska.

Kommentarer är avstängda.