Hem > Formel1 > Honda blev först…

Honda blev först…

december 5th, 2008

Idag kom nyheten att Honda drar sig ur Formel1 – nyheten är inte alls förvånande. Det är en dyr sport och den drivs främst av bilindustrin som inte har det lätt nu, att det skulle bli Honda var svårare att gissa. Trodde nog på ett stall som inte hade en bilproducent bakom sig skulle vara först. Men Honda har verkligen inte presterat några resultat att tala om.

Att Honda drar sig ut betyder ju inte direkt att det blir färre bilar som ställer upp, de kommer ju försöka hitta nya ägare till stallet – men det gör att i alla fall jag är mindre benägen att planera in någon resa till 2009 års säsong. Idéen har varit att åka till Belgien i slutet av augusti – men just nu är det lite för långt borta för att verkligen spika de planerna.

Risken finns ju att fler stall blir tvunga att haka på när ägarna och sponsornerna får det hårdare att överleva. Som exempel på sponsorer som lär hoppa av är ju RBS som sponsrar Williams – en bank som får stöd från Brittiska regeringen bör ju inte samtidigt ödsla pengar på att sponsra ett stall.

  1. Inga kommentarer än.
Kommentarer är avstängda.