Hem > Bilkörning, Brasiliens Grand Prix 2008, Formel1, Mikaels besök > Brasiliens Grand Prix – en sammanfattning

Brasiliens Grand Prix – en sammanfattning

oktober 16th, 2008

En av alla saker som jag visste att jag ville göra på direkten när jag fick reda på att jag skulle vara ett år i Brasilien var att gå på Brasiliens formel1lopp.
Jag fick reda på att jag skulle åka i början av december 2007, eller det var då som idéen föddes i alla fall, så i 11 månader har jag tänkt på första helgen i november då loppet gick.

Förberedelser

I juni i år så köpte jag och Mikael biljetter till loppet, det kändes då tillräckligt säkert att jag verkligen skulle åka till Brasilien och Micke hade bestämt sig för att besöka mig. Biljetterna till Formel1 är ju inte alltid så billiga – så till Brasilien köpte vi de billigaste som fanns om jag minns rätt, runt 1600kr/styck och då sitter man på onumrerade platser på slutet av bakrakan.

Några veckor innan

Så kommer biljetterna… tog så klart lite bilder av paketet 😉

Helgen

Formel1helgen är lite längre i verkligheten än vad man upplever den hemma framför TVn -från fredagmorgon till söndagkväll är fokuset klart ställt på Formel1. Hemma är det skönt att se på Formel1 själv, man kan fokusera på bilden, kommentarerna och livetimingen – men när man är på plats är det skönt med sällskap. All väntetid är ju också lite seg – men allt sådant glöms snabbt bort när väl kvalet och loppet drar igång.

Transport

På fredagen tog vi bilen in till banan och det var nog den dagen det gick hyfsat smidigt – lördag och söndag parkerade vi vid ett köpcentrum, Shopping Interlagos, och därifrån gick det bussar som släppte av oss precis utanför entrén till våran sektion 🙂 Riktigt smidig lösning som dessutom gjorde att vi hann ut till bussen och iväg på söndagen innan biltrafiken verkligen kom igång.

Media

Jag har laddat upp en videosekvens på Youtube som jag tog på banan och fogar in på den här sidan… skönt att spara på bandbredd 😉

Kommentarer är avstängda.