Hem > Mat, Portugisiska > I matbutiken

I matbutiken

oktober 11th, 2008

Igår hade jag min lektion i portugisiska i en matbutik, eller stormarknad är det snarare. Var kul och givande att få gå runt i butiken och få reda på alla konstiga saker de har i butikerna som jag vanligtvis bara går förbi. Trots detta överflöd av bra kött som de har här så är deras skinka riktigt oaptitlig att se, ser ut som paté. Men som sagt köttutbudet är enormt och billigt dessutom.
Mängden frukt är också enorm och med många annorlunda sorter, jag räknade till minst fem sorters bananer och de gillar verkligen jordgubbar här – smakar dock inte riktigt likadant som i Sverige, lite vattnigare – undrar om de växer för snabbt här…
De gillar ju socker här, så vad sägs om att de hade satt upp en lapp att man endast fick köpa 40 kg socker och det var flera som köpte mellan 10 och 20 kg när vi stod vid sockret. Frågade läraren vad alla använde sockret till men fick inget bra svar. Fast när vi gick förbi juicehyllorna så fick jag i alla fall en liten förklaring för när hon pekade ut några juicesorter så la hon till att till de här behöver du extra socker. Hon köper alltså juice och sötar den själv efteråt… det ni!

Kommentarer är avstängda.